تفاوت ها و شباهت های شیشه سکوریت و معمولی

تفاوت ها و شباهت های شیشه سکوریت و معمولی

تفاوت شیشه سکوریت و معمولی

برای بسیاری از افرادی که می خواهند از شیشه برای نصب در مکانی استفاده کنند، یک سؤال مهم پیش می آید که تفاوت شیشه سکوریت و معمولی در چیست. بررسی ها حاکی از آن است که در حدود ۳۱۰۰ سال قبل از میلاد مسیح در مصر باستان از شیشه استفاده می کردند. قطعاً فرایند تولید و ساخت شیشه در زمان حال با فرآیند تولید شیشه در زمان اجداد ما تغییر کرده است. امروزه از این شیشه ها برای ساختن وایت برد شیشه ای نیز استفاده می شود.

امروزه با توجه به تکنولوژی های مدرن، این امکان پیش آمده که بتوان انواع مختلفی از شیشه را ایجاد کرد . از هر کدام از آن ها برای اهداف مختلفی می توان بهره برد.

برای آن که متوجه تفاوت شیشه سکوریت و معمولی بشویم باید با نحوه ساخت و کارایی هر کدام از آن ها آشنا شد . مهم ترین تفاوت بین این دو نوع شیشه مربوط به استحکام و مقاومت بسیار بالا شیشه سکوریت می باشد. درست است که ضخامت هر دو این شیشه ها با یکدیگر برابر می باشند، اما مقاومت شیشه سکوریت چیزی حدود چهار برابر بیشتر از شیشه معمولی است.

شیشه معمولی چیست

شیشه معمولی چیست؟

شیشه معمولی یک جامدی است که بر اثر خاموش شدن سریع مواد مذاب به وجود می آید. نام دیگر این شیشه ‌ها شیشه های خام و یا ساده است . آن ها را در ضخامت های متنوع معمولاً از ۲ الی ۲۰ میلی متر تولید می کنند. از آنجایی که در فرآیند تولید این شیشه ها از حرارت استفاده نمی کنند ، پس شیشه های معمولی کاملاً شکننده هستند.

شیشه های معمولی در دو نوع فلوت و یا سوپر کلیر ارائه می شوند. با توجه به آن که نا خالصی در شیشه های فلوت بسیار زیاد می باشد، شیشه ها دارای شفافیت کمی هستند .این شیشه ها به رنگ سبز دیده می شوند. در مقابل شیشه های سوپر کلیر موج کمتر و شفافیت بیشتری دارند. بنابر همین دلایل کیفیت این شیشه ها نسبت به شیشه های فلوت بیشتر است.

شیشه سکوریت چیست

شیشه سکوریت چیست؟

تفاوت شیشه سکوریت و معمولی زمانی مشخص می‌ شود که با تعاریف هریک از آن ها آشنا شویم. شیشه سکوریت شیشه ای با سختی بالا است که با عملیات های حرارتی و یا شیمیایی استحکام آن را در مقایسه با شیشه معمولی افزایش می دهند. تمپر کردن یکی از این فرآیند هایی می باشد که بر روی شیشه سکوریت شده انجام می دهند.

این فرآیند باعث می‌شود تا سطوح بیرونی شیشه تحت فشار قرار بگیرد و سطوح داخلی تحت کشش قرار گیرند. انجام این فرآیند و تنش باعث می شود تا زمان شکستن شیشه، به تکه های کوچک خرد تبدیل گردد. این نکته باعث می‌شود شکسته شدن شیشه خطر کمتری داشته باشد.

کاربرد های شیشه سکوریت

از آنجایی که شیشه های سکوریت دارای استحکام و مقاومت بسیار بالایی در برابر ضربه و گرما هستند. از این شیشه ها برای ساخت و طراحی پنجره خودرو های سواری، درب حمام های شیشه ای، میزهای شیشه ای بسیار بزرگ، سینی های یخچال، محافظ هایی که برای صفحه موبایل طراحی می شوند.

به عنوان یک جزء از شیشه های ضد گلوله، برای ساخت تجهیزات غواصی مانند ماسک و عینک، پارتیشن شیشه ای و نرده شیشه ای استفاده می کنند. همچنین در ساختمان های مسکونی و مجتمع های تجاری برای کم کردن احتمال شکستن شیشه ها در مواقع بحرانی که باعث آسیب های جانی و مالی می شود از شیشه های سکوریت بهره می برند.

البته به منظور تحقق این امر، باید از طراحی دکوراسیون داخلی کمک گرفت تا پارتیشن ها طبق استاندارد معماری در جایگاه مناسب قرار گیرند.متریال استفاده شده برای آن ها، با سایر متریال دکوراسیون داخلی ادارات و شرکت ها تناسب داشته باشد. تا بدین ترتیب فضایی زیبا و دلنشین خلق گردد. در ادامه ایده های نابی را در اختیارتان قرار می دهیم . تا بتوانید متناسب با سبک دکوراسیون فضای کاری خود، از مناسب ترین پارتیشن ها استفاده کنید.

مزیت های شبشه سکوریت

مزیت های شیشه سکوریت

ایمنی بسیار بالا

تفاوت شیشه سکوریت و معمولی به طور اساسی در میزان ایمنی شیشه سکوریت نسبت به شیشه معمولی می باشد. همان طور که گفتیم زمانی که شیشه معمولی شکسته شود، به تکه های بزرگ و برنده تبدیل می گردد . در حالی که شیشه سکوریت زمانی که شکسته شود از آنجایی که به قطعات بسیار ریز و خرد تبدیل می شود ضرر جانی و مالی کمتری را خواهد داشت.

سختی بالا

در مراحل ساخت شیشه سکوریت یک فرآیند تمپر حرارتی وجود دارد که باعث می شود تا میزان سختی شیشه سکوریت نسبت به شیشه معمولی بسیار بیشتر باشد. به این دلیل میزان سختی بسیار بالا است که شیشه سکوریت در برابر وزش باد های شدید، ضربه های مستقیم و یا انفجار های جزئی مقاومت زیادی دارد.

مقاوم در برابر حرارت بالا

تفاوت شیشه سکوریت و معمولی تنها در میزان مقاومت در برابر ضربه نیست. بلکه شیشه سکوریت در برابر حرارت بسیار بالا نیز مقاوم است. این شیشه می تواند در برابر دما تا اندازه ۴۷۰ درجه فارنهایت مقاومت داشته باشد. به همین دلیل از این شیشه در ساخت لوازم آشپزخانه و یا در ساخت مناطقی مانند حمام یا استخر که به طور مرتب با گرما در تماس هستند مورد استفاده قرار می گیرد.

میزان شفافیت

درست است که در ساخت شیشه سکوریت از فرآیند تمپر بهره می برند تا میزان سختی شیشه را افزایش دهند. اما این فرایند هیچ تأثیری بر میزان شفافیت آن ندارد. شیشه سکوریت بسیار شفاف می باشد که به همین دلیل از آن برای ساخت پنجره ها، ویترین ها و یا درهای شیشه ای استفاده می کنند.

ضد خراش است

در فرایند تولید شیشه های سکوریت از عملیات حرارتی استفاده می شود. این عمل باعث می‌شود که این شیشه در برابر خش بسیار مقاوم گردد. با توجه به این ویژگی این شیشه یک انتخاب ایده آل برای طراحی درب های شیشه ای، لوازم آشپزخانه و محافظ صفحه موبایل می باشد.

طرح های بسیار متنوع

شیشه های سکوریت را می توانید در مدل های مات، لکه دار، شفاف، حکاکی شده و طرح دار خریداری نمایید.

تفاوت های شیشه سکوریت و شیشه معمولی

اصلی ترین تفاوت شیشه سکوریت و معمولی به فرآیند تولیدی آن دو مربوط می شود. شیشه های معمولی را با استفاده از فرآیند بازپخت تولید می نمایند. در این فرآیند در ابتدا مواد را حرارت می دهند تا ذوب شوند. به موادی که مذاب شده ‌اند این اجازه داده می ‌شود تا با سرعت کنترل شده خنک شوند. در مقابل برای ساخت شیشه سکوریت از یک تکنیک پردازش اضافی استفاده می کنند. در اینجا یک تکه شیشه معمولی را در مرحله دیگری قرار می دهند تا در دمای بسیار بالا گرم شود.

زمانی که این کار انجام شد با هوای پرفشار شیشه را خنک می کنند. هوای پر فشار از نازل های خاصی بر روی قسمت های مختلفی از شیشه اعمال می شود و آن را خنک می نمایند. آنچه که باعث تقویت سطح بیرونی شیشه می ‌شود، تغییر سریع دمای شیشه می باشد. از طرف دیگر با توجه به آن که در فرآیند تولید شیشه سکوریت باید از فرآیند سکوریت کردن استفاده کرد. پس قیمت این شیشه در مقایسه با شیشه های معمولی بسیار بالاتر است. البته که با توجه به مزایا و استحکام شیشه های سکوریت این تفاوت قیمت خیلی به چشم می ‌آید.

شباهت های شیشه سکوریت و شیشه معمولی

  • هر دو شیشه معمولی و سکوریت با مواد مشابهی ساخته می ‌شوند. شن و ماسه، خاکستر سودا، سنگ آهن و مواد بازیافتنی برای ساخت شیشه هایی که امروزه ما از آن ها برای ساخت پنجره و درب ها استفاده می کنیم مصرف می شوند.
  • برخی از افراد به اشتباه فکر می ‌کنند که وزن شیشه های سکوریت بیشتر از وزن شیشه های معمولی است. در صورتی که این باور غلط می باشد. چرا که هر دوی این شیشه ها در هر ابعاد و ضخامتی که باشند، هیچ گونه تفاوتی در وزن آن ها دیده نمی شود.
  • شیشه سکوریت در واقع همان شیشه معمولی می باشد . فقط در فرآیند تولید در معرض عملیات حرارتی قرار می گیرد. به همین دلیل این دو شیشه در شفافیت و حتی رنگ هیچ گونه تفاوتی با یکدیگر ندارند.

چه زمانی بهتر است از شیشه سکوریت استفاده کنیم؟

ماهیت این شیشه به گونه ای می باشد که در هر جایی که نیاز به استحکام بیشتری دارید می توانید از آن استفاده کنید. برای ساخت حمام هایی که سطوح لغزنده باعث می شود، تا خطر آسیب اشخاص به دلیل شکستگی شیشه افزایش پیدا کند. استفاده از پنل ‌های سکوریت ایده آل می باشد.

چون زمانی که این شیشه ها شکسته شوند به قطعات کوچکتر که تیز نیستند تقسیم می شوند، پس از شیشه های معمولی ایمن تر هستند. اگر می خواهید برای ساخت پنجره ها و درب هایی که نزدیک به سطح زمین قرار دارند از متریال شیشه استفاده کنید. شیشه های سکوریت بهترین انتخاب می باشند.

چگونه می توان متوجه تفاوت شیشه سکوریت و معمولی شد؟

برای افراد معمولی قطعاً تشخیص تفاوت بین این دو شیشه در نگاه اول دشوار می باشد. اما با بررسی دقیق تر می توانیم متوجه شویم که شیشه سکوریت لبه های صاف تر و نقص های جزئی تری نسبت به شیشه های معمولی دارد.

بهترین راه برای آن که بتوانیم تفاوت این دو را تشخیص دهیم. این است که به یک مهر کوچک که نزدیک به لبه شیشه حک شده است دقت کنیم. این مهر در شیشه های سکوریت نام سازنده آن را نشان می‌دهد . به شما اطلاع می دهد که در ساخت این شیشه استاندارد های ساخت شیشه سکوریت رعایت شده است یا خیر.

البته به منظور تحقق این امر، باید از طراحی دکوراسیون داخلی کمک گرفت. تا پارتیشن ها طبق استاندارد معماری در جایگاه مناسب قرار گیرند و متریال استفاده شده برای آن ها، با سایر متریال دکوراسیون داخلی ادارات و شرکت ها تناسب داشته باشد. بدین ترتیب فضایی زیبا و دلنشین خلق گردد. در ادامه ایده های نابی را در اختیارتان قرار می دهیم تا بتوانید متناسب با سبک دکوراسیون فضای کاری خود، از مناسب ترین پارتیشن ها استفاده کنید.

اینکو گروپ

سوالات متداول

  • شیشه لمینت همان شیشه سکوریت است؟

خیر، معمولا مقاومت شیشه لمینت در برابر حرارت و برودت بیشتر از شیشه سکوریت می باشد.

  • تفاوت شیشه سکوریت و شیشه معمولی را چگونه تشخیص دهیم؟

با زاویه ای حدودا 2 تا 5 درجه ای به سطح شیشه مورد نظر نگاه کنید. اگر شیشه شما سکوریت باشد، باید در نقاطی از سطح شیشه، آن را موج دار ببینید.

  • شیشه های با مقاومت بالا کجا کاربرد دارند ؟

امروزه از این شیشه ها برای ساختن وایت برد شیشه ای نیز استفاده می شود.

 نتیجه

انتخاب بین شیشه سکوریت و معمولی بستگی به نیازهای خاص پروژه شما دارد؛ اگر ایمنی و استحکام اهمیت بیشتری دارد، شیشه سکوریت گزینه مناسبی خواهد بود.

اینکو گروپ وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + هشت =

Call Now Button